Resonantie

In harmonie met je-zelf

Nicole Schumacher

Systeemcoach en klanktherapeut

Van stress naar sereniteit

Van dissonantie naar harmonie

Bewegen vanuit...

 • Stress, vermoeidheid, zorgen
 • Migraine, pijn, spanning
 • “Ik heb geen tijd voor mezelf en ik ren overal heen.”

Richting...

 • Sereniteit, vertrouwen, lichtheid.
 • Veerkracht, helderheid, innerlijke rust.
 • “Ik luister veel meer naar mezelf, ik leer mijn grenzen verleggen en ik voel me veel vrijer.”

Zelfs de beste pianist kan niet goed spelen op een piano die ontstemd is.

De complexiteit en de snelheid van de veranderingen die plaatsvinden in het huidige leefklimaat vereisen regelmatig momenten van innerlijke afstemming.

Het stemmen van onszelf als de fysieke, emotionele, mentale en energetische snaren van het instrument dat we zijn is de sleutel tot juist klinken in deze wereld van intense veranderingen”.

Nicole Schumacher

Werkwijze

1

Denken
Analyseren, verduidelijken, bewust worden, het grotere geheel begrijpen.

2
Voelen

Uitdrukken, meetrillen, loslaten en afstemmen.

3

Ontdekken
Verkennen in 3 dimensies, inclusief de kinesthetische en intuïtieve intelligentie.

Aanbod in Nederlands, Frans, Duits en Engels

Individuele sessies: online of live

 • systeemopstellingen
 • coaching
 • klanktherapie

Groepsessies :

 • Klankbad in bedrijven, scholen, ziekenhuizen en private groepen
 • Opstellingen voor familie, professionele en interne systemen.
 • Workshops in het gebruiken van de stem en stemvorken voor meer vitaliteit en balans

Loopbaan

Sinds 1991

Een holistische benadering.

Ik kom uit de wereld van muziek- en bewegingspedagogie.  Ik heb mijn opleiding uitgebreid met meerdere psycho-fysieke methoden en coaching. Sinds 1991 begeleid ik mensen die op zoek zijn naar zelfontplooiing en meer harmonie in het dagelijks leven.

De diversiteit van de werkwijzen die ik inzet maakt een holistische benadering van een waaier aan problemen mogelijk, of het nu gaat om persoonlijke, familiale of professionele kwesties.

Mijn muzikale achtergrond geeft mij aanpak bovendien een intuïtieve, gestructureerde en creatieve toets.

Sinds 2019

Wees in overeenstemming met je innerlijke klank. 

Lange tijd was Systemische Opstellingen mijn belangrijkste werkinstrument maar in 2019 besloot Nicole om terug te keren naar mijn oorspronkelijke achtergrond door een opleiding Sound Healing te starten en het therapeutisch potentieel van muziek en klankgolven in mijn praktijk te integreren.

Ik inspireer mijn cliënten om hun eigen toon te klinken, de verschillende snaren van hun leven op elkaar af te stemmen, emotionele dissonanten op te lossen en een aangenaam levensritme te vinden.

Opleidingen

Rythmique Jacques Dalcroze

1983-87, Brussel

Conservatoire Royal de Bruxelles

1986-87, België

Kinesiologie

1989-93, België, Switzerland, Duitsland

Morpho-Psychologie

1990-92, België

Familie Opstellingen

2004-06, België

Organisatie Opstellingen

2006, Frankrijk

Coaching et Teambuilding CT

2006-08, Frankrijk

Systematische Selbst Integration

2010-12, Duitsland

Big Five For Life, John Strelecky

2012, Nederland

Spiral Dynamics Intensive

2016, België

Klangtherapie - Klangpädagogik

2019, Duitland

Sound Healing

2019-20,UK

Tools

Soundhealing and constellations

Sound Healing

Diploma erkend door het “International Institute for Complementary Therapies”.

 • Activeert het zelfgenezend vermogen, vermindert chronische stress en laat fysieke spanningen los.
 • Kalmeert gedachten en emoties.
 • Maakt verbinding maken met een ruimer bewustzijnsveld en versterkt de intuïtie.
Als je last hebt van symptomen van chronische stress, behoefte hebt aan ontspanning en nieuwe energie, dan is Sound Healing ideaal voor jou.

De klankbehandelingen hebben een positieve invloed op het fysieke systeem.  De klank harmoniseert het autonome zenuwstelsel, vermindert de productie van stresshormonen, vertraagt de hersengolven en brengt de hartslagen in balans. De trillingen hebben een positief effect op de spierspanning, stimuleren het immuunsysteem en verhogen de hartcoherentie.

Klanken bevorderen het loslaten van vastgehouden emoties en maken de energiestroom vrij.

Muziek wordt al heel lang aangewend om emoties te kalmeren en welzijn te bevorderen. Het opent een brug naar een grotere universele dimensie die we maar al te vaak verliezen in onze snelle en complexe levensstijl.

De trillingen van klank brengen innerlijke rust. Zij verbinden ons met de kern van onze ziel en met de oerklank van de schepping waarvan wij deel uitmaken.

"Systemische Zelf-Integratie"

Systeem Opstellingen   –   Systemisch Coaching 

 • Zorg net zo goed voor jezelf als voor anderen. 
 • Verkrijg meer helderheid en inzicht, perspectief en vertrouwen.
 • Vind een gezonde afstand tot anderen en tot het werk.

Als je de neiging hebt om je aandacht meer te richten op anderen en op je werk dan op je eigen behoeften, als je het moeilijk vindt om grenzen te stellen en voor jezelf op te komen, dan kan Systemische Zelfintegratie je helpen.

Systemische Zelfintegratie is een zeer gestructureerde vorm van systemische opstellingen, gebaseerd op het lange onderzoek van een Duitse psychiater, Dr. Langlotz.

De unieke combinatie van deze methode met andere systemische benaderingen die ik biedt, helpt om meer verbinding met jezelf te vinden, meer lichtheid en helderheid, meer innerlijke rust, meer zelfvertrouwen en meer vertrouwen in het leven.

De respectievelijke onderwerpen en hun ontwikkelingsmogelijkheden worden rationeel bekeken, emotioneel aangevoeld, ruimtelijk benaderd, fysiek ervaren en intuïtief waargenomen.  Een holistische ervaring die verandering diepgaand ondersteunt.

Getuigenissen

"Zelfs bij weerstand tegen ontspanning zijn de positieve effecten overduidelijk. Gevoelens van welzijn en innerlijke rust zijn sterk aanwezig op het einde van een sessie."
Elisabeth
Dokter
"Na 5 maanden rugpijn te hebben gehad, was de dag na de sessie met Nicole de pijn weg. Ik wilde het eerst niet geloven, maar zelfs na een paar dagen kwam ze niet meer terug."
Hannah
Gynaecoloog
"Ik hou van de verscheidenheid van je werkwijzen. Dank je, Nicole, voor je gevoeligheid en je geweldige intuïtie die me in staat hebben gesteld om diepe wonden te helen en me verder te bewegen op mijn spirituele zoektocht".
Florence
Advocaat
"Nicole is zeer empathisch en leest de emoties en energetische excessen en -tekorten van de cliënt. Ze is professioneel, handelt zeer zorgvuldig en bezit een breed scala aan therapeutische vaardigheden die ze kan inzetten als aanvulling op Sound Healing als instrument voor genezing".
Dave
Executive Coach
"De klanken, de trillingen en het zingen nemen je mee op een innerlijke, zeer ontspannende en bevrijdende reis, waardoor je je kunt losmaken van de realiteit en blokkades kunt opheffen die de harmonie van het dagelijks leven verstoren."
Nathalie
Apotheker
"Ik heb 5 sessies op afstand gehad. Telkens weer een uurtje aandachtig luisteren, uiteenlopende ervaringen, intuïtie, klanken. Na elke sessie voelde ik een diepe bevrijding. Een echte energetische behandeling."
Béatrice
Contract Manager
"Ik weet niet naar welke van de verschillende technieken die Nicole gebruikt mijn voorkeur uitgaat... maar ik weet dat ze intuïtief aanvoelt wat ik op dat moment nodig heb. Na elke sessie voel ik dat er iets fundamenteel is veranderd.
Karin
Project Manager
"Ik voel me meer geaard, vol vertrouwen en zelfzekerder. Ik heb ook meer energie. Nicole kent haar vak en is zeer professioneel. Ik heb vertrouwen in haar vaardigheden en haar deskundigheid. De combinatie tussen de analytische voorbereiding en het klankwerk maakt een integratie op een subtieler niveau mogelijk, tot in het diepst van mijn cellen.
Olivier
Psycho-Therapeut
"De trillingen die door de verschillende instrumenten op het lichaam worden overgebracht en het luisteren naar de melodische zang brengen diepe ontspanning, zowel fysiek als mentaal, een staat van innerlijke rust en positieve energie. De vermoeidheid was weggeblazen!"
Sophie
Dokter
"Als manager van een bedrijf voel je je soms alleen en en heb je moeite om jezelf de juiste vragen te stellen, zowel persoonlijk als professioneel. Bovendien is het niet eenvoudig om los te komen van de dagelijkse gang van zaken en de nodige afstand te creëren voor strategische toekomstvisies. Nicole stelt de juiste vragen en is een echte steun in de ontwikkeling van nieuwe ideeën. Ik beveel haar hulp van harte aan.
Pierre
Directeur van een bedrijf
"Nicole's vermogen om te luisteren en te analyseren is indrukwekkend. Ze is resoluut gericht op de toekomst en de vooruitgang van haar cliënt. Soms moet men blokkades uit het verleden opheffen om de huidige situatie beter te begrijpen. Dit is mogelijk door de verschillende technieken die Nicole toepast. Het zijn echte werksessies. Men gaat niet naar Nicole om te kletsen, te klagen of te hopen dat men een schouder vindt om op te huilen... men gaat naar Nicole omdat men een deskundige nodig heeft met wie men besluit samen te werken om meetbare resultaten te behalen in de loop van de tijd. Haar hulp is voor mij van onschatbare waarde.
Vincent
Directeur van een bedrijf
"Ik had nog nooit van Opstellingen gehoord voordat ik Nicole ontmoette. Deze aanpak en Nicole's persoonlijke coaching bracht mij onmiskenbare steun bij een complex en persoonlijk moeilijk project van organisatieverandering - met positieve resultaten voor mij en voor alle betrokkenen: een zeer duidelijk succesvol resultaat - zeker niet vanzelfsprekend in het begin! Nicole drong er zachtjes op aan om door te gaan met het ontdekken en naar voor brengen van latente problemen en licht te werpen op gebieden die een oplossing nodig hadden - wat we samen hebben gedaan. Ja, ik was het die het werk deed, maar ik had het niet kunnen doen zonder haar en haar uitgebreide deskundigheid. Nicole brengt zoveel ervaring en kennis mee met een grote dosis empathie en ruimdenkendheid dat ze de professionaliteit in haar sector herdefinieert. Ze bracht ongelooflijke resultaten die niemand om mij heen voor mogelijk had gehouden - ook ik niet. Terugkijkend heb ik nog steeds persoonlijk profijt van elke sessie met Nicole, zowel voor de lange termijn als voor de directe kwesties waarmee ik te maken had - zowel in mijn werk als in mijn persoonlijke levensuitdagingen."
Maria
Lobbyiste

Contact

Avenue Astrid, 99
B 1970 Wezembeek-Oppem

+32 471 499 530

nicoleschumacher.be@gmail.com