top of page
accorder les cordes de votre vie.jpg

Tools

Twee samenvloeiende werkwijzen

IMG_3764.jpg
IMG_3563.jpg

Sound Healing

  • Activeert het zelfgenezend vermogen, vermindert chronische stress en laat fysieke spanningen los.

  • Kalmeert gedachten en emoties.

  • Maakt verbinding maken met een ruimer bewustzijnsveld en versterkt de intuïtie.

Als je last hebt van symptomen van chronische stress, behoefte hebt aan ontspanning en nieuwe energie, dan is Sound Healing ideaal voor jou.

De klankbehandelingen hebben een positieve invloed op het fysieke systeem.  De klank harmoniseert het autonome zenuwstelsel, vermindert de productie van stresshormonen, vertraagt de hersengolven en brengt de hartslagen in balans. De trillingen hebben een positief effect op de spierspanning, stimuleren het immuunsysteem en verhogen de hartcoherentie. 

Klanken bevorderen het loslaten van vastgehouden emoties en maken de energiestroom vrij.

Muziek wordt al heel lang aangewend om emoties te kalmeren en welzijn te bevorderen. Het opent een brug naar een grotere universele dimensie die we maar al te vaak verliezen in onze snelle en complexe levensstijl.

De trillingen van klank brengen innerlijke rust. Zij verbinden ons met de kern van onze ziel en met de oerklank van de schepping waarvan wij deel uitmaken.

Outils
IMG_3590.jpg
IMG_3599.jpg

Systemische zelfintegratie

 

Systematische coaching en opstellingen

“Systemic Self-Integration” Dr. Langlotz

  • Zorg net zo goed voor jezelf als voor anderen.

  • Verkrijg meer helderheid en inzicht, perspectief en vertrouwen

  • Vind een gezonde afstand tot anderen en tot het werk..

Systemische Zelfintegratie is een zeer gestructureerde vorm van systemische opstellingen, gebaseerd op het lange onderzoek van een Duitse psychiater, Dr. Langlotz.

De unieke combinatie van deze methode met andere systemische benaderingen die NIcole biedt, helpt om meer verbinding met jezelf te vinden, meer lichtheid en helderheid, meer innerlijke rust, meer zelfvertrouwen en meer vertrouwen in het leven.

 

De respectievelijke onderwerpen en hun ontwikkelingsmogelijkheden worden rationeel bekeken, emotioneel aangevoeld, ruimtelijk benaderd, fysiek ervaren en intuïtief waargenomen.  Een holistische ervaring die verandering diepgaand ondersteunt.

3.jpg

Nicole Schumacher

Systeemcoach & Klanktherapeut

Parcours

Traject

Sinds 1991

Een holistische benadering

Nicole komt uit de wereld van muziek- en bewegingspedagogie.  Ze heeft haar opleiding uitgebreid met meerdere psycho-fysieke methoden en coaching. Sinds 1991 begeleidt ze mensen die op zoek zijn naar zelfontplooiing en meer harmonie in het dagelijks leven, voornamelijk gebruikmakend van Systemische Opstellingen.

De diversiteit van de werkwijzen die zij inzet maakt een holistische benadering van een waaier aan problemen mogelijk, of het nu gaat om persoonlijke, familiale of professionele kwesties. Haar muzikale achtergrond geeft haar aanpak bovendien een intuïtieve, gestructureerde en creatieve toets.

Sinds 2019

Wees in overeenstemming met je innerlijke klank

Lange tijd was Systemische Opstellingen haar belangrijkste werkinstrument maar in 2019 besloot Nicole om terug te keren naar haar oorspronkelijke achtergrond door een opleiding Sound Healing te starten en het therapeutisch potentieel van muziek en klankgolven in haar praktijk te integreren. 

Nicole inspireert haar cliënten om hun eigen toon te klinken, de verschillende snaren van hun leven op elkaar af te stemmen, emotionele dissonanten op te lossen en een aangenaam levensritme te vinden.

Opleiding

Ritmisch Jacques Dalcroze

1983-87, Brussel

Familieopstelligen

2004-06, Belgie

Big Five For Life, John Strelecky

2012, Nederland

Koninklijk Conservatorium Brussel

1986-87, Belgie

Systemische
bedrijfsopstellingen
Spiral Dynamics Intensive

2016, Belgie

2006, Frankrijk

Kinesiologie

1989-93, Belgie, Zwitsers, Duitsland

Coaching en Teambuilding CT
Klanktherapie

2019, Duitsland

2006-08, Frankrijk

Morfopsychologie

1990-92, Belgie

Systemische Selbst-Integration, Dr. Langlotz
Sound Healing

2019-20,UK

2010-12, Duitsland

Formations
bottom of page